Köpa PVC fönster

När du bestämt dig för att satsa på PVC fönster, börjar sökandet efter en bra fönstertillverkare och återförsäljare. Ni begär offerter och jämför priser. Många gånger innebär detta sökande mycket arbete, vi kan trösta er med att ni efter ert köp av PVC fönster, inte kommer behöver oroa er för varken slipning eller ommålning av era fönster de kommande 30 åren! 

För många är priset en central del i köpet av fönster, men det finns andra saker som man behöver tänka på. Vi har sammanfattat en lista med de viktigaste faktor som bör övervägas innan köp av PVC fönster.   

 • Estetik, välj ett PVC fönster som du tycker om, gillar man inte dess utseende är det ingen bra investering.
 • Pris, vi har redan nämnt det men det tål att upprepas - se till att du inte du får det billigast möjliga fönstret genom att jämföra olika återförsäljare med varandra.
 • U-värde, hur mycket värme och energi släpps ut, köp om möjligt ett energifönster det lönar sig i längden.
 • Hållbarhet, ta reda på så mycket som möjligt om fönstret och fönstertillverkaren det extra arbetet kommer betala sig.
 • Garanti, leverantörer och försäljare erbjuder väldigt olika garantier en god garanti är en bra investering.
 • Svensktillverkat, det råder delade meningar om svensktillverkade PVC fönster håller högre kvalitet än t.ex. Polska. Det som med enkelhet går att säga är att den som inte handlar svenskt oftast går miste om garanti. Därför rekommenderar vi alla att handla svensktillverkade fönster.
 • Ljusinsläpp, ett bra fönster släpper in tillräckligt mycket solljus i huset.  Vi mår bra av ett rikligt ljusinsläpp. 
 • Ljudisolering, antalet glas du väljer att ha i ditt fönster har betydelse för hur god isolerande förmåga ditt fönster har. Tre-glas har i regel bättre isolerande förmåga än två-glas.
 • Montering, det går att spara pengar genom att byta fönster själv men det är lite komplicerat och tidskrävande. Tänk på att inkludera monteringskostnaden i din budget.
 • Import, det kan ibland vara lönsamt att importer PVC fönster från utlandet, tänk bara på att leveranstiderna kan vara långa och ibland ges inga garantier.
 • Kvalitetsmärkning, det finns ett antal standarder för kvalitetsmärkning och typgodkännande av fönster. Försäkra dig alltid om att de produkter du köper är typgodkända.

Svenska fönstertillverkare 

Nedan finner du en lista bestående av svenska fönstertillverkare av plastfönster och PVC fönster samt deras kontaktnummer.

Berlings Glas
Halmstad
035-18 01 80

Enomic Fönster
Örebro
019-603 24 40

Fönsterfabriken
Trelleborg
0410-135 15

FönsterGruppen
Åskloster
0340-66 04 00

MIR-Gruppen   
Vimmerby
0492-795 50

NS Fönster
Glimåkra
044-421 20

Plastfönster
Avesta
0226-559 00

Vill du vara med på denna lista? kontakta oss.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)