Underhållsfritt

Något som är underbart med PVC fönster är att de är mer eller mindre underhållsfria. Färgen behöver du aldrig tänka på eftersom den sitter i själva materialet. Med andra ord måste de aldrig slipas eller målas som behöver göra med träfönster. Det enda du egentligen behöver göra är att putsa karm och glas samt smörja in beslag och reglage. Om du någon gång per år smörjer dessa anordningar bör öppnings- och stängningsfunktionen fungera som den skall även i fortsättningen.    

Putsning

Att putsa PVC fönster genomförs precis på samma vis som med andra fönster. Du enkelt tvätta dem med fönsterputs och vatten. Det är även möjligt att köpa fönster som är självputsande. Denna typ av fönster har försätts med en tunn hinna titandioxid, en naturlig oxid av titan. När solen lyser på det behandlade fönstret, reagerar titanoxiden med bakterierna och smutsen löses upp. När regnet sedan faller, spolas smutsen lätt bort. Under heta sommarveckor kan du även använda vattenslagen för att spola av din fönsterglas. Det är även möjligt att byta ut befintliga glas mot självputsande fönsterglas, kontakta ett glasmästeri så kan de hjälpa dig att hitta rätt typ av glas.

Något som är ytterst viktigt att komma ihåg är att aldrig putsa på ett självputsande fönster, då förstörs beläggningen. Insidan av glaset putsar du däremot precis som vanligt.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)